Endret: 16 jun 2020     Opprettet: 5 jun 2020

AVFALL - HUSHOLDNINGSAVFALL

Borettslaget har søppelskur for husholdningsavfall flere steder. Det er egne konteinere for papir og papp. Matavfall kildesorteres, som i resten av Oslo, i grønne søppelposer. Plastikk kildesorteres i blå søppelposer. Du får disse posene gratis i alle matbutikker. Det er bare husholdningsavfall som skal i søppeldunkene i søppelskuret. Se linker for annet type avfall.

I noen søppelskur er det et problem at vi som bor her kaster søppel i første og beste søppeldunk med resultat at de søppeldunkene som står fremst, er overfylte, mens det knapt er søppel i søppeldunkene som står lenger inn. Vi ber deg som beboer om å ikke «toppe» en søppeldunk slik at det renner over av søppel og det ikke går å få igjen lokket, uten å ha sjekket om det er ledig plass i en av de andre søppeldunkene. Det blir både lukt og uhygge av sånt, samt det kan tiltrekke seg skadedyr som rotter.

 

Søppel hentes med jevne mellomrom av Renovasjonsetaten i Oslo kommune. Du kan via nettsiden til Oslo kommune sjekke når de kommer og henter søpla hos oss her, og også abonnere på varsler for hentedatoer:

https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/avfallshenting/

 

Nærmeste gjenbruksstasjon for oss, er Grønmo som ligger på Klemetsrud.

Du kan lese om avfallshåndtering i Oslo kommune på denne siden:

https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/

 

Av og til bestiller vi bokser for henting av farlig avfall. Tid vil distribueres på SMS. Får du ikke SMS av borettslaget? Send OBOS START 472 til 2030.

 

Her kan du lese om farlig avfall: https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/farlig-avfall-hos-borettslag-sameier-og-velforeninger/

 

 

Oslo kommune henter også juletrær hver januar. Dette kan du lese mer om her:

https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/avfallshenting/henting-av-juletrar/

 

 

Her kan du lese om kildesortering:

https://www.oslo.kommune.no/avfall-og-gjenvinning/hvordan-kildesortere-i-oslo/

 

 

Borettslaget bestiller med jevne mellomrom konteiner (se lenken Avfall – konteinere)