Endret: 27 mai 2020     Opprettet: 6 jan 2019

EL-BIL I BORETTSLAGET

Høsten 2019 ble nytt strømopplegg for å montere el-billadere ferdig. Alle de 277 andelseierne har nå mulighet til å installere smartlader for el-bil. Du må bestille lader gjennom styret i borettslaget, og tegne strømabonnement fra Fortum tilknyttet laderen. 

BESTILLING AV LADER

Bestilling av lader til el-bil gjøres ved fylle ut bestillingsskjema som du laster ned og skriver ut fra linken under. Du returnerer det til styret enten ved å legge det i postkassa utenfor styrerommet eller scanne det inn og sende på mail til styret: sloreasen@gmail.com. Styret sender skjemaet til el-bilansvarlig som blir din kontaktpersonen frem til du har fått lader. Det tar normalt 2-4 uker fra du har bestilt til du kan lade. (OBS! Det er ingen tidsgaranti, i enkelte tilfeller kan det ta lenger tid.)

Fyll ut og returner kontrakten, enten i postkassen foran styrerommet eller elektronisk på mail til sloreasen@gmail.com.

Kontraktsmal

Det er Bravida som monterer laderen, mens Fortum er valgt som strømleverandør. Med andre ord står du ikke fritt til å velge verken leverandør av lader eller strøm, men må gå inn i avtalene som er inngått for borettslaget. Borettslaget forhåndsbetaler din lader, og vil etterfakturere deg så snart det er mulig.  Dersom du har kjøpt el-bil som ikke er ferdigprodusert før om et halvt år, kan det være lurt å vente med å bestille oppsett av lader. Det er også mulig å få laderen oppsatt, men ikke aktivere den hos Fortum. Du betaler ikke månedlige avgifter før laderen din er aktivert hos Fortum. 

(EL-BIL)  INFORMASJON OM LADING I BORETTSLAGET

 

Pr. dags dato er prisen kr 59, - per måned + 2 kroner per KW strøm.

Dato for migrering (oppstart av din lader) vil bli sendt deg av Fortum. Fra denne mottatte dato kan du starte lading av din elbil. Du starter å betale månedsavgift fra den datoen din lader er migrert. Dersom du har bestilt el-bil som er under produksjon og ikke ønsker å betale månedsavgift til Fortum i ventetiden, kan du vente med å migrere til du har fått bilen.

 

For å lade, må du ha ladekort fra Fortum&Charge, og laste ned appen. Fortum har en portal hvor de har mye god informasjon om lading i borettslag. Legg merke til at borettslaget har ladere med nøkkel, og ikke RFID, så les det som står om RFID. Her er link til portalen:

https://www.fortum.no/lade-i-borettslag

 

Når dere først har kommet dere på anlegget, skal dere forholde dere til Fortums kundesenter, og ikke styret. Dette fordi styret verken har teknisk kompetanse eller tilgang til Fortums lade- og strømsystemer.

Her er link til Fortums kundeservice: https://www.fortum.no/om-oss/kontakt-oss/kundeservice

 

(EL-BIL)FRITTSTÅENDE GARASJEREKKE VED NUMMER 21

Gjelder garasjeplassene 53, 55, 57, 59, 58, 60, 62, 64 og 66.

Per i dag er det dessverre ikke mulig å installere ladeboks/ladestasjon for el-bil i disse frittstående garasjene. Dersom du har garasjeplass her og ønsker ladeboks/ladestasjon for el-bil, står du fritt til å bytte garasjeplass med en garasjeplass styret har til utleie i garasjeanlegget under nummer 4-16. Dersom du ønsker dette, ta kontakt med styret på mail sloreasen@gmail.com, så viser vi deg mulige garasjeplasser. Du kan velge den som er nærmest deg. Oppsigelsestid mot leietaker er 1 måned fra den første i hver måned. Din nåværende garasjeplass blir da byttet med borettslaget, og blir leid ut etter gjeldende regler.