Endret: 16 jun 2020     Opprettet: 29 apr 2020

SKADEDYR

Borettslaget har avtale med Anticimex om bekjempelse av rotter/mus, samt sukkermaur. Du som beboer kan ringe inn selv og be om assistanse fra Anticimex ved mistanke om gnagere eller sukkermaur. Anticimex nås på telefon 21 62 87 48 eller 41 41 41 28. Gi tydelig beskjed om at du bor på Sloreåsen brl. Borettslaget har kun avtale med skadedyrfirma om gnagere og svart skogmaur.

MUS OG ROTTER

Borettslaget har avtale med Aniticimex i forholdt til bekjempelse av mus og rotter. Vi har i dag giftstasjoner utplassert i borettslaget som følges opp fire ganger i året. Giftstasjoner vil om noen år bli forbudt i Norge. Da må vi fjerne boksene med rottegift og gå over til smartbokser.

Rotter liker ikke nye ting, derfor har vi allerede satt opp tre smartbokser hvor rottene går i «smart-felle». Det vil nok ta litt tid før rottene blir "fortrolige" med boksene, dvs. går inn der, så giftstasjonene opprettholdes enn så lenge.  Smartboksene er tilkoblet Anticimex sin sentral og er online. Det betyr Anticimex kan følge med på hvor boksene til enhver tid er, og også vet når de blir fulle og skal tømmes. Fordelen med smartbokser kontra giftstasjoner er at rottene dør momentant i smartboksene. Smartboksene er relativt store, og godt synlige. Anticimex flytter dem rundt i borettslaget, så om du oppdager en stor, "rar" boks, så er det ingen grunn til bekymring. Den skal være der. 

Utover de faste, årlige besøkene for å fylle gift, og de øvrige besøkene for å etterse smartboksene, ligger det i avtalen at den enkelte beboer kan ringe inn og bestille time for befaring ved mistanke om rotter og mus.

Dersom du har tilfelle av rotter eller mus utenfor eller i din bolig, kan du ta direkte kontakt med Anticimex på telefon 21 62 87 48 eller 41 41 41 28. Si at du ringer fra Sloreåsen borettslag, så setter de opp en time hvor en tekniker kommer.

Dersom det er rotte- eller musebekjempelse utendørs, trenger du ikke å informere styret, da styret vil motta rapport fra besøket hos deg i etterkant. Dersom du mistenker at du har rotte eller mus innendørs, ønsker vi at du gir oss beskjed ,slik at styret evt. kan være med på befaringen. Rotter og mus innendørs kan gjøre store skader, så her tar vi alle forhåndsregler.

 

Her kan du lese mer om Anticimex Oslo: https://www.anticimex.com/nb-no/kontakt/oslo/?utm_source=google&utm_campaign=nedre-romerike&utm_medium=mybusiness

 

TIPS FOR Å IKKE TILTREKKE SEG ROTTER OG MUS

  • Rotter går først og fremst etter mat, og de blir glad for å bli servert fuglemat. Det er dessverre slik at utlegg av mat til fugler også vil tiltrekke seg rotter. Derfor anmoder vi om å ikke mate fuglene, hvor trist det enn er.
  • Rotter liker trygge gjemmesteder og går gjerne langs veggen. Når du skal rydde bort hagemøblene for høsten/vinteren, anbefaler vi å ikke sette møbler med presenning helt inn til veggen, men alltid ha en 20-30 cm klaring til veggen. Da blir det ingen «rottetunnel» bak hagemøblene dine.
  • Hold det ryddig i hagen. Rake opp høstløv og blader. Det kan også hindre brunsnegler å etablere seg i din hage.
  • Meld fra til Anticimex med en gang du har mistanke om rotter eller mus. Det beste er å bli kvitt dem før de får gjort stor skade. Anticimex kommer raskt. Tiltak er som oftest klappfeller med nugatti eller peanøttsmør (som rotter/mus ikke klarer å snappe til seg) på de riktige stedene. Rotter er territoriale, og har de først bosatt seg, blir de gjerne der inntil de går i fella. Så ikke nøl med å ta kontakt med Anticimex først som sist.

 

 MAUR

Borettslaget har avtale med Aniticimex i forholdt til bekjempelse av sort jordmaur, populært kalt sukkermaur i sesongen april til august.

 

Dersom du har tilfelle av sort jordmaur i din bolig, kan du ta direkte kontakt med Anticimex på telefon 21 62 87 48.

 

Si at du ringer fra Sloreåsen borettslag, så setter de opp en time hvor en tekniker kommer.

Du trenger ikke å informere styret da styret vil motta rapport fra besøket hos deg i etterkant.

Her kan du lese mer om Anticimex Oslo: https://www.anticimex.com/nb-no/kontakt/oslo/?utm_source=google&utm_campaign=nedre-romerike&utm_medium=mybusiness

 

ANDRE SKADEDYR

Borettslaget har kun avtale med skadedyrfirma om gnagere (rotter og mus) og svart skogmaur. Andre skadedyr er i hovedregel ditt ansvar, og du må selv betale for saneringen. Du står fritt til å velge et annet skadedyrfirma enn Anticimex til dette.

Når det er sagt, opplever vi at det er få skadedyrtilfeller i borettslaget som helhet.