29 sep 2020

Status prosjekt vindu og dører

Dette prosjektet har vært langt fra optimalt og det gjenstår fremdeles en håndfull vinduer før selve grunnleveransen er på plass.

Styret tror at det ville vært mer å hente på bedre bestilling, men styret som satt da dette ble satt i gang la til grunn at med profesjonell prosjektstøtte og en erfaren leverandør, så var løsningene som ble foreslått gode.

Så har det i tillegg skjedd mange ting underveis. Aller mest spesielt har det vært at Palmgren har misset på bestilling av mange vinduer, noe som har gjort at prosjektet har dratt ut i tid.

På toppen av dette var prosjektleder i Palmgren nylig involvert i en ulykke, slik at han er sykemeldt.

Akkurat nå prøver vi å få Palmgren sterkere på banen gjennom lederen i Palmgren. For det er mange ting som henger igjen av klager og reklamasjoner, også hos oss i styret. De har lovet oss den beste de har på å følge opp reklamasjonene, og etter planen skal vi uansett møtes når vinduene er på plass.

Så ser vi at det er flere løse tråder i forlengelsen av prosjektet, som ikke nødvendigvis blir en del av Palmgrens ansvar, men noe vi må håndtere i etterkant. Det gjelder blant annet vinduer og lister som var nyere enn den tidsavgrensingen vi satt, der det likevel er behov for bedre eller nye løsninger. Det gjelder hva som kan vente til vi maler fasadene og om løsningene som er valgt gjør at vi utsetter oss for risiko for råte. Skulle vi for eksempel hatt vannbrett der det er behov for dette? Dette var ikke en del av bestillingen, men de som hadde fra før, beholdt disse. I tillegg finnes det flere ting.

Tre av oss i styret gikk befaring nå i helgen, blant annet for å se på løsningene rundt vinduene.

Vi venter på svar på hvorfor det er løst så forskjellig mellom boligene, og om de mener dette er i tråd kontrakten.Akkurat nå er det mest presserende for oss å få Palmgren til å levere de siste vinduene og følge opp de reklamasjonene som er levert.